Piele neteda fara intepaturi de tantari

A venit  vara si, odata cu ea si nesuferitele insecte care ne dau atatea batai de cap.Fie ca suntem la iarba verde, ne plimbam pe marginea unui lac, in parc , sau stam in confortul casei noastre, tantarii nu ne dau pace.
Natura ne ofera remedii care ne sunt la indemana pentru a-i alunga fara probleme si fara a folosi chimicale nocive pe pielea noastra si a familiei noastre.
Iata doar cateva dintre aceste remedii:

Ulei de eucalypt(Eucalyptus globulus)
Uleiul esential de eucalypt poate fi folosit intr-o lampa pentru intreaga camera sau poate fi amestecat cu ulei de cocos, in acest caz (se pun 5-6 picaturi de ulei de eucalypt) la 100 de ml de ulei si se aplica direct pe piele.
NU inghiti niciodata uleiul de eucalypt, iar pentru cei care au o piele sensibila se mareste cantitatea de ulei de cocos.
Sursa foto: leacul.ro

Ulei de neem
Aceasta planta ayuredica este folosita de indieni de mii de ani.Are proprietati insecticide si pesticide, de aceea este folosita cu success in combaterea tantarilor.
Se amesteca 5-10 picaturi de ulei essential de neem in ulei de migdale dulci(sau alt ulei dupa preferinta) si se aplica pe piele.Uleiul de neem nu se aplica pe rani deschise, zgarieturi , piele uscata deoarece poate fi toxic.

Ulei de menta
Are un miros puternic mentolat.Are efect calmant, racoritor.Calmeaza mancarimiile si inflamatiile.Se dizolva cateva picaturi in ulei de jojoba.
Nu se foloseste daca alaptati, deoarece opreste lactatia.
Sursa  foto: efis.ro

Ulei de busuioc si lavanda.
Aceasta combinatie de uleiuri poate tine tantarii la distanta pana la 8 ore pe zi.Mai puteti adauga ulei esential de fenicul, ulei esential de lamaita.


Sper ca aceste remedii sa va ajute, sa aveti o vara linistita fara intepaturi de tantari.

6 comentarii:

Ania - niaf niaf spunea...

Your blog is very interesting :) Invite you to my blog www.niafniaf.blogspot.com :) With best wishes, Ania :)

Micuta bucuresteanca spunea...

Thank you Ania :) your blog is very intresting, all my god wishes for you :)

@irina_sweet_home spunea...

suna bine, dar nu e prea practic, din punctul meu de vedere, intai fiindca e nevoie de o cantitate mare ca sa te dai pe toate patile expuse- ca sa nu mai spun ca ticalosii pisca si prin haine rau de tot- apoi te unsuresti din cap pana in picioare. A, si e greu de aplicat, mai ales daca sunt trei copii si doi adulti, ca la noi. Noi folosim repelant anti- capuse si tantari tip crema (e ceva naturist, f eficient, dar iti muta nasul, miroase urat) sau spray de cand stam la tara. Daca iesim dupa apusul soarelui in curte e de groaza, zici ca-s fiare salbatice, asa de rau pisca. Si daca ramane un locusor nedat (de ex. degete sau frunte, ori nu dai pe haine) acolo baga trompa.

Micuta bucuresteanca spunea...

Irina nu e nevoie de o cantitate mare, eu o folosesc cu mare succes :D
la noi da rezultate.
O dau pe Delia si ii fac un masaj pana intra foarte bine in piele.
Acum fiecare gaseste modalitati care i se potrivesc mai bine.

@irina_sweet_home spunea...

asa, doar la un copilas, cred ca merge, mai ales daca nu sunt multi tantari

Micuta bucuresteanca spunea...

Tin sa te contrazic toata familia foloseste aceste solutii, acum cum am mai spus depinde de fiecare persoana in parte ce prefera si cum prefera.

Trimiteți un comentariu

Parerea ta conteaza....imi da avant sa creez mai mult si mai frumos! Alina